Igår var det torsdag vilket innebar att ramp gjorde lunch tillsamans. Igår var det kyckliggryta med ris samt sallad på menyn.
Recept på Kycklinggryta:
- kyckling
- gul lök
- vitlök
- paprika
- äpple
- matlagningsgrädde
- mjölk
- curry
- salt
Skär kyckling, paprika, lök, vitlök och äpple i bitar.
Stek kycklingen och all lök samt lite curry tills den får en fin brun färg.
stek sedan äpplet och paprikan en liten stund.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i cirka 20minuter.
Vill du att grytan skall blilite tjockare, blanda då lite maisenamjöl i kallt vatten och häll i.
Servera sedan medrid och sallad.
Recept på sallad (15 personer)
- 1 paket salladsblandning med ruccola, mangold och babyspenat
- 1 stort paket körsbärstomater
-2 gurkor
-1.5 dl rostade solrosfrön
- 1 rödlök
Rosta solrosfröna på meddelhög värme. Rör om med jämna mellanrum så att det inte bränns.
Skölj tomaterna, gurkan och salladen.
Halvera tomaterna, hacka gurkan och strimla rödlöken fint.
Salladsdressing
- 1 msk misosoppa
-1 dl olivolja
- 1 dl vitvinsvinäger
- salt och peppar
Blanda misosoppan i några matskedar vitvinsvinäger.
Blanda i resten av vinägern och oljan.
salta och peppra.
Maten blev lyckad och alla blev mätta och nöjda.