Julbak på Stundars
Kategori: livshantering






Recept från Stundars av Mikael Erikson
Kråkskogsbagarens surmjölkslimpa (25st limpor á 750g)
4l surmjölk
1l vatten
3l sirap
100g jäst/l vätska
35g/l salt
100g fänkol
5-6kg vetemjöl
3kg rågmjöl
Bulladeg (grisar, bullalängder, örfilar, kanelsnäckor)
4l vatten
400g jäst
35g salt/l vätska
en näve malen kardemumma
300g socker/liter vätska
2 ägg/liter
250g smält fett/l vätska
Rågbröd (ca. 30 st)
4l vatten
100g jäst/liter
1 msk sirap
35g salt/l vätska
2kg jästbrödsmjöl
2kg rågmjöl
Vetemjöl tills degen blir smidig
I väntan på julen...
Johanna, pedagogisk handledare Föregångarna
Foton: Zarah Holmberg
